دعای اهل فرهنگ برای مسایل غیرفرهنگی

دعای اهل فرهنگ برای مسایل غیرفرهنگی

دعای اهل فرهنگ برای مسایل غیرفرهنگی 150 150 فرهاد حسن‌زاده

حالا تو بیمارستانه. شکمش رو بریدن که چیزایی رو در بیارن. چیزایی که مردم اسمش رو یواشکی میگن که طرف خودش هم نفهمه. چیزایی که می گن ریشه داره و باید از ریشه قطعش کرد. و من که تا دیروز پریروز دلم واسه خودم می‌سوخت دلم واسه این بابا می‌سوزه و می گم نکنه جریان این سریال‌های ماورایی ماه رمضون تاثیر گذاشته و منم به یه جاهایی اون بالا بالاها وصل هستم! نکنه آه من این بابا رو گرفته و به این روز انداخته!

بعد می گم نه بابا، تو که آه نداری. تو که آه نداری با ناله سودا کنی و پر و پاچه‌ی کسی رو بگیری. این بابا هم اگر بیمارستانه واسه چیزای دیگه‌اس. من چه می‌دونم واسه چی! بالاخره هست دیگه. حالا اگر یه ماه پیش موقع تمدید اجاره خونه، گیر داده به تو خواسته صاحبخونه بازی در بیاره گناه که نکرده. حالا اگر گفته آقای حسن‌زاده رفت و اومد اداری‌تون بیشتر از رفت و اومد خانوادگی‌تونه، اگر گفته شما مگر چه جوری حمام می‌کنید که تمام سقف پایین نم کشیده. اگر گفته زیاد از حد لباساتونو بشورین نه این که چاه پر بشه، نه، لباساتون خراب می‌شه. ماشین لباسشویی‌تون مستهلک می‌شه. اگر گفته…

و تو اون شب که این حرفا رو زد، خیلی بهت برخورد. اصلا حالت بد شد و از نویسندگی و هر چی که اسم فرهنگ رو پیشونیشه متنفر شدی. فکر کردی این بابا هم مقصر نیست. بالاخره صاحب خونه‌است و باید نگران مالش باشه ولی تو هم نمی تونی لباس نشویی و حمام نری و رفت و آمد… بعد فکر کردی اصولا اینجا ایرانه و ما داریم تو شرایط خیلی سختی زیست که چه عرض کنم روزمرگی می‌کنیم. و بعد فکر کردی هیچی بدتر از این نیست که یه جا واسه هنر آدم کف بزنند و هورا بکشند و بهش افتخار کنند و یه جا این جوری تحقیرش کنند. اما بعدش بخشیدم. همه رو بخشیدم، هم اون  بابا رو هم خودم رو هم جامعه‌ام رو. امروز هم می‌خوام برم ملاقاتش. شما هم براش دعا کنید. خدا را چه دیدین! شاید دعای اهل فرهنگ اثر داشت.

    روزی روزگاری

    فرهاد حسن‌زاده

    فرهاد حسن زاده، فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان به دنیا آمد. نویسندگی را در دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان‌های کوتاه شروع کرد. جنگ تحمیلی و زندگی در شرایط دشوار جنگ‌زدگی مدتی او را از نوشتن به شکل جدی بازداشت. هر چند او همواره به فعالیت هنری‌اش را ادامه داد و به هنرهایی مانند عکاسی، نقاشی، خطاطی، فیلنامه‌نویسی و موسیقی می‌پرداخت؛ اما در اواخر دهه‌ی شصت با نوشتن چند داستان‌ و شعر به شکل حرفه‌ای پا به دنیای نویسندگی کتاب برای کودکان و نوجوانان نهاد. اولین کتاب او «ماجرای روباه و زنبور» نام دارد که در سال ۱۳۷۰ به چاپ رسید. حسن‌زاده در سال ۱۳۷۲ به قصد برداشتن گام‌های بلندتر و ارتباط موثرتر در زمینه ادبیات کودک و نوجوان از شیراز به تهران کوچ کرد…

    دنیای کتاب‌ها... دنیای زیبایی‌ها

    کتاب‌ها و کتاب‌ها و کتاب‌ها...

    فرهاد حسن‌زاده برای تمامی گروه‌های سنی کتاب نوشته است. او داستان‌های تصویری برای خردسالان و کودکان، رمان، داستان‌های کوتاه، بازآفرینی متون کهن و زندگی‌نامه‌هایی برای نوجوان‌ها و چند رمان نیز برای بزرگسالان نوشته است.

    ترجمه شده است

    به زبان دیگران

    برخی از کتاب‌های این نویسنده به زبان‌های انگلیسی، چینی، مالایی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه شده و برخی در حال ترجمه به زبان عربی و دیگر زبا‌ن‌هاست. همچنین تعدادی از کتاب‌هایش تبدیل به فیلم یا برنامه‌ی رادیو تلویزیونی شده است. «نمكی و مار عينكي»، «ماشو در مه» و «سنگ‌های آرزو» از كتاب‌هايي هستند كه از آن‌ها اقتباس شده است.

    بعضی از ویژگی‌های آثار :

    • نویسندگی در بیشتر قالب‌های ادبی مانند داستان كوتاه، داستان بلند، رمان، شعر، افسانه، فانتزی، طنز، زندگينامه، فيلم‌نامه.
    • نویسندگی برای تمامی گروه‌های سنی: خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال.
    • خلق آثاری تأثیرگذار، باورپذیر و استفاده از تكنيك‌های ادبی خاص و متفاوت.
    • خلق آثاری كه راوی آن‌ها کودکان و نوجوانان هستند؛ روايت‌هايی مملو از تصویرسازی‌های عینی و گفت‌وگوهای باورپذير.
    • پرداختن به موضوع‌های گوناگون اجتماعی چون جنگ، مهاجرت، کودکان كار و خيابان، بچه‌های بی‌سرپرست يا بدسرپرست و…
    • پرداختن به مسائلی که کمتر در آثار کودک و نوجوان دیده می‌شود، مانند جنگ و صلح، طبقات فرودست، افراد معلول، اختلالات شخصیتی‌ـ‌روانی و…
    • تنوع در انتخاب شخصیت‌های محوری و كنشگر (فعال). مشخصاً دخترانی که علیه برخی باورهای غلط ایستادگی می‌کنند.
    • بهره‌گیری از طنز در کلام و روایت‌های زنده و انتقادی از زندگی مردم كوچه و بازار.
    • زبان ساده و بهره‌گیری اصولی از ویژگی‌های زبان بومی و اصطلاح‌های عاميانه و ضرب‌المثل‌ها.

    او حرف‌های غیرکتابی‌اش را این‌جا می‌نویسد.

    به دیدارش بیایید و صدایش را بشنوید