پزشک تاجر… یا پزشک شاعر

پزشک تاجر… یا پزشک شاعر

پزشک تاجر… یا پزشک شاعر 1280 622 فرهاد حسن‌زاده

یادم است قدیم‌ترها که به آرایشگاه می‌رفتم روی میز سلمانی تعدادی مجله بود و تا نوبتت بشود فرصت داشتی مجله‌ها را ورق بزنی و مطلبی بخوانی. بعضی از نویسندگان و روزنامه‌نگاران را می شناسم که در خاطراتشان به خواندن مجله در سلمانی اشاره کرده‌ و گفته‌اند همه چیز از همان انتظار و تورق شروع شده برایشان. خود من سوژه‌ی چندتا از داستان‌هایم را از لابه‌لای مجله‌های توی آرایشگاه پیدا کردم، چون ممکن نبود مجله‌هایی با این سطح و سلیقه بخرم.من که مدت‌هاست آرایشگاه نرفته ام و از وضع مجله‌ها در آرایشگاه‌ها خبر ندارم اما اخیرا در رفت و آمدم به یک مطب دندانپزشکی با دیدن تعدادی مجله‌ی ادبی وزین و کلاسیک از جمله بخارا و تجربه حالم خوب شد. تعدادی کتاب هم البته بود. از دکتر بابت این کارش تشکر کردم و پیشنهاد دادم کتاب‌هایی که داستان‌های کوتاه و درعین حال طنز داشته باشد هم بگذارند. بالاخره همه‌ی بیمارها فرهیخته نیستند و حوصله‌شان کوتاه است و با درد و انتظار و بودجه‌‌ی فرهنگی که دارند جه خوب است در این فرصت کوتاه داستانی، داستانکی، شعری، چیزی بخوانند. خوشبختانه به حرفم گوش کردند و دفعه بعد که رفتم تعدادی کتاب حاوی داستان‌های کوتاه و شعر به چشمم آمد. دیدم کتاب‌ها و مجله‌ها توی قفسه نشسته‌اند و شکل زیباتری به خود گرفته‌اند. البته آدم خودش باید کتابخوان باشد که گوشه‌های خالی روزهای زندگی دیگران را با کتاب پر کند. قطعا یک پزشک شاعر درد بیمار را بهتر می‌فهمد تا یک پزشک تاجر. و پزشک خوب آن است که نگاهی کلان به درد داشته باشد. چه این درد اندامی باشد، چه اجتماعی، چه فرهنگی.
خلاصه از دیدن کتاب‌های طنز خودم در میان کتاب‌ها مشعوف شدم. فکر کردم اگر توانسته باشم دردی از کسی کاسته باشم برای خودم یک پا دکتر هستم.

از زاویه‌ی دیگر: فکرش را بکنید نویسنده دندان درد داشته باشد، برود دندانپزشکی و آنجا ببیند بیماران دارند کتابش را می‌خوانند و قاه‌قاه می‌خندند، اگر دردش از یاد نرود حتما کمی تسکین خواهد یافت.

چاپ کتاب با قیمت ارزان و دیجیتال

    روزی روزگاری

    فرهاد حسن‌زاده

    فرهاد حسن زاده، فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان به دنیا آمد. نویسندگی را در دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان‌های کوتاه شروع کرد. جنگ تحمیلی و زندگی در شرایط دشوار جنگ‌زدگی مدتی او را از نوشتن به شکل جدی بازداشت. هر چند او همواره به فعالیت هنری‌اش را ادامه داد و به هنرهایی مانند عکاسی، نقاشی، خطاطی، فیلنامه‌نویسی و موسیقی می‌پرداخت؛ اما در اواخر دهه‌ی شصت با نوشتن چند داستان‌ و شعر به شکل حرفه‌ای پا به دنیای نویسندگی کتاب برای کودکان و نوجوانان نهاد. اولین کتاب او «ماجرای روباه و زنبور» نام دارد که در سال ۱۳۷۰ به چاپ رسید. حسن‌زاده در سال ۱۳۷۲ به قصد برداشتن گام‌های بلندتر و ارتباط موثرتر در زمینه ادبیات کودک و نوجوان از شیراز به تهران کوچ کرد…

    دنیای کتاب‌ها... دنیای زیبایی‌ها

    کتاب‌ها و کتاب‌ها و کتاب‌ها...

    فرهاد حسن‌زاده برای تمامی گروه‌های سنی کتاب نوشته است. او داستان‌های تصویری برای خردسالان و کودکان، رمان، داستان‌های کوتاه، بازآفرینی متون کهن و زندگی‌نامه‌هایی برای نوجوان‌ها و چند رمان نیز برای بزرگسالان نوشته است.

    ترجمه شده است

    به زبان دیگران

    برخی از کتاب‌های این نویسنده به زبان‌های انگلیسی، چینی، مالایی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه شده و برخی در حال ترجمه به زبان عربی و دیگر زبا‌ن‌هاست. همچنین تعدادی از کتاب‌هایش تبدیل به فیلم یا برنامه‌ی رادیو تلویزیونی شده است. «نمكی و مار عينكي»، «ماشو در مه» و «سنگ‌های آرزو» از كتاب‌هايي هستند كه از آن‌ها اقتباس شده است.

    بعضی از ویژگی‌های آثار :

    • نویسندگی در بیشتر قالب‌های ادبی مانند داستان كوتاه، داستان بلند، رمان، شعر، افسانه، فانتزی، طنز، زندگينامه، فيلم‌نامه.
    • نویسندگی برای تمامی گروه‌های سنی: خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال.
    • خلق آثاری تأثیرگذار، باورپذیر و استفاده از تكنيك‌های ادبی خاص و متفاوت.
    • خلق آثاری كه راوی آن‌ها کودکان و نوجوانان هستند؛ روايت‌هايی مملو از تصویرسازی‌های عینی و گفت‌وگوهای باورپذير.
    • پرداختن به موضوع‌های گوناگون اجتماعی چون جنگ، مهاجرت، کودکان كار و خيابان، بچه‌های بی‌سرپرست يا بدسرپرست و…
    • پرداختن به مسائلی که کمتر در آثار کودک و نوجوان دیده می‌شود، مانند جنگ و صلح، طبقات فرودست، افراد معلول، اختلالات شخصیتی‌ـ‌روانی و…
    • تنوع در انتخاب شخصیت‌های محوری و كنشگر (فعال). مشخصاً دخترانی که علیه برخی باورهای غلط ایستادگی می‌کنند.
    • بهره‌گیری از طنز در کلام و روایت‌های زنده و انتقادی از زندگی مردم كوچه و بازار.
    • زبان ساده و بهره‌گیری اصولی از ویژگی‌های زبان بومی و اصطلاح‌های عاميانه و ضرب‌المثل‌ها.

    او حرف‌های غیرکتابی‌اش را این‌جا می‌نویسد.

    به دیدارش بیایید و صدایش را بشنوید