«دل بده، دل بده!»: نگاهی متفاوت به عشق و رهایی در اثر فرهاد حسن‌زاده

دل بده، دل بده

«دل بده، دل بده!»: نگاهی متفاوت به عشق و رهایی در اثر فرهاد حسن‌زاده

«دل بده، دل بده!»: نگاهی متفاوت به عشق و رهایی در اثر فرهاد حسن‌زاده 589 721 فرهاد حسن‌زاده

کتاب «دل بده، دل بده!» اثری از انتشارات میچکا است که توانسته نشان سه لاک‌پشت پرنده برای آثار منتشرشده در زمستان ۱۴۰۱ را کسب کند. در این مطلب به معرفی این کتاب تألیفی پرداخته‌ایم.

کتاب «دل بده، دل بده!» اثر فرهاد حسن‌زاده، داستانی درباره عشقی نامتعارف است؛ قفسی که عاشق پرنده خود شده و پس از پرواز پرنده، خود نیز راه آسمان را در پیش می‌گیرد. قفس که از پرنده پرواز را آموخته، از این شاخه به آن شاخه می‌رود و در جست‌وجوی پرنده، با نگاهی متفاوت به جهان پیرامون خود می‌نگرد؛ اما دیگران، از درختان گرفته تا رودخانه، عشق او را باور نمی‌کنند و با حیرت به او می‌نگرند.

داستان با زبانی شاعرانه و جملاتی کوتاه روایت می‌شود. استفاده از کلمات تکرارشونده و ترکیب‌های آوایی، زبان متن را آهنگین کرده و فضایی احساسی ایجاد می‌کند. این سبک نگارش در کنار تصویرسازی‌های سارا میاری، فضایی روایی را می‌سازد که احساسات قفس را به تصویر می‌کشد.

یکی از نکات کلیدی داستان، ساختارشکنی در روایت عشق است؛ قفس که نمادی از محدودیت و اسارت است خود را عاشق پرنده می‌داند و ادعا می‌کند که نه‌تنها پرنده از او آواز آموخته بلکه خود نیز از پرنده پرواز یاد گرفته است؛ اما پرنده او را ترک کرده، چراکه آزادی را می‌خواهد و به‌دنبال جفت خود است. این نکته، کتاب را به اثری درباره عشق، مراقبت، آزادی و درک نیازهای دیگری تبدیل می‌کند.

در طول داستان، قفس با چالش‌های مختلفی روبه‌رو می‌شود؛ از ناباوری دیگران گرفته تا درک این واقعیت که عشق یک‌طرفه‌اش، مانعی برای آزادی پرنده بوده است. در نهایت، او مسیر جدیدی را انتخاب می‌کند و راهی رودخانه می‌شود، جایی که شاید بتواند معنای دیگری از عشق را بیابد.

در پشت جلد این کتاب می‌خوانیم:

ما فکر می کنیم فقط پرنده‌ها دل دارند و برای همین می‌زنند زیر آواز. اما، قفس‌ها هم دل دارند و گاهی عاشق پرنده‌ها می‌شوند.

عاشق پرنده‌ای که لابه‌لای میله‌ها زندانی کرده‌اند. و داستان «دل بده، دل بده!» روایت دل و دلدادگی است، از زبانی دیگر و با بیانی دیگر. اگر می‌خواهی همراه قصه شوی تو هم باید دل بدهی:

دل بده… دل بده… دل بده….

اطلاعات بیشتر:

انتشارات میچکا، کتاب «دل بده، دل بده!» نوشته فرهاد حسن‌زاده با تصویرگری سارا میاری را در ۲۴ صفحه مصور و بهای ۶۰ هزار تومان برای مخاطبان بالای ۹ سال منتشر کرده است. این اثر به فهرست چهل‌وهشتم لاک‌پشت پرنده راه یافته و نشان «۳ لاک‌پشت پرنده زمستان ۱۴۰۱» را دریافت کرده است.

منبع: خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا

    روزی روزگاری

    فرهاد حسن‌زاده

    فرهاد حسن زاده، فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان به دنیا آمد. نویسندگی را در دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان‌های کوتاه شروع کرد. جنگ تحمیلی و زندگی در شرایط دشوار جنگ‌زدگی مدتی او را از نوشتن به شکل جدی بازداشت. هر چند او همواره به فعالیت هنری‌اش را ادامه داد و به هنرهایی مانند عکاسی، نقاشی، خطاطی، فیلنامه‌نویسی و موسیقی می‌پرداخت؛ اما در اواخر دهه‌ی شصت با نوشتن چند داستان‌ و شعر به شکل حرفه‌ای پا به دنیای نویسندگی کتاب برای کودکان و نوجوانان نهاد. اولین کتاب او «ماجرای روباه و زنبور» نام دارد که در سال ۱۳۷۰ به چاپ رسید. حسن‌زاده در سال ۱۳۷۲ به قصد برداشتن گام‌های بلندتر و ارتباط موثرتر در زمینه ادبیات کودک و نوجوان از شیراز به تهران کوچ کرد…

    دنیای کتاب‌ها... دنیای زیبایی‌ها

    کتاب‌ها و کتاب‌ها و کتاب‌ها...

    فرهاد حسن‌زاده برای تمامی گروه‌های سنی کتاب نوشته است. او داستان‌های تصویری برای خردسالان و کودکان، رمان، داستان‌های کوتاه، بازآفرینی متون کهن و زندگی‌نامه‌هایی برای نوجوان‌ها و چند رمان نیز برای بزرگسالان نوشته است.

    ترجمه شده است

    به زبان دیگران

    برخی از کتاب‌های این نویسنده به زبان‌های انگلیسی، چینی، مالایی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه شده و برخی در حال ترجمه به زبان عربی و دیگر زبا‌ن‌هاست. همچنین تعدادی از کتاب‌هایش تبدیل به فیلم یا برنامه‌ی رادیو تلویزیونی شده است. «نمكی و مار عينكي»، «ماشو در مه» و «سنگ‌های آرزو» از كتاب‌هايي هستند كه از آن‌ها اقتباس شده است.

    بعضی از ویژگی‌های آثار :

    • نویسندگی در بیشتر قالب‌های ادبی مانند داستان كوتاه، داستان بلند، رمان، شعر، افسانه، فانتزی، طنز، زندگينامه، فيلم‌نامه.
    • نویسندگی برای تمامی گروه‌های سنی: خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال.
    • خلق آثاری تأثیرگذار، باورپذیر و استفاده از تكنيك‌های ادبی خاص و متفاوت.
    • خلق آثاری كه راوی آن‌ها کودکان و نوجوانان هستند؛ روايت‌هايی مملو از تصویرسازی‌های عینی و گفت‌وگوهای باورپذير.
    • پرداختن به موضوع‌های گوناگون اجتماعی چون جنگ، مهاجرت، کودکان كار و خيابان، بچه‌های بی‌سرپرست يا بدسرپرست و…
    • پرداختن به مسائلی که کمتر در آثار کودک و نوجوان دیده می‌شود، مانند جنگ و صلح، طبقات فرودست، افراد معلول، اختلالات شخصیتی‌ـ‌روانی و…
    • تنوع در انتخاب شخصیت‌های محوری و كنشگر (فعال). مشخصاً دخترانی که علیه برخی باورهای غلط ایستادگی می‌کنند.
    • بهره‌گیری از طنز در کلام و روایت‌های زنده و انتقادی از زندگی مردم كوچه و بازار.
    • زبان ساده و بهره‌گیری اصولی از ویژگی‌های زبان بومی و اصطلاح‌های عاميانه و ضرب‌المثل‌ها.

    او حرف‌های غیرکتابی‌اش را این‌جا می‌نویسد.

    به دیدارش بیایید و صدایش را بشنوید