«زیبا صدایم کن» در بوشهر نقد شد

زیبا صدایم کن در بوشهر

«زیبا صدایم کن» در بوشهر نقد شد

«زیبا صدایم کن» در بوشهر نقد شد 1080 720 فرهاد حسن‌زاده

سفر بوشهر هم سفری بود برای خودش. اگر تا حالا دست دست کردم و خبرش را ننوشتم برای این بود که منتظر بودم عکس‌ها خوب و خوبتری برسد که نرسید و ناچارم از عکس‌هایی که جسته و گریخته رسیده استفاده کنم. حالا دیگر بچه‌ها رفته‌اند سراغ درس و زندگی‌شان و از برنامه‌ی دوپنجره یک خاطره مانده که باید جایی آن را نوشت تا فراموش نشود.

نشست ما روز سه‌شنبه دوم بهمن ۹۷ برگزار شد. این دورهمی برای بچه‌ها که خیلی شوق و ذوق داشتند لابد حالا حالاها فراموش نمی‌شود. اما برای من از زاویه‌ای دیگر به این برنامه نگاه می‌کنم یک تجربه‌ی دلنشین بود. دیدن بچه‌هایی که از شهرهای ریز و درشت استان بوشهر آمده بودند تا احساس و نقدشان را از کتابی که خوانده بودند بیان کنند، لذت بخش بود. دیدن قطعه‌ای نمایشی که براساس این کتاب اجرا شد، لذت بخش بود. نشستن کنار ساحل و همراه صدای موج‌ها به نوشته‌های بچه‌ها گوش سپردن هم لذت خودش را داشت. عکس و امضا و پرسش‌های ته‌دل مانده هم جای خود را داشت.


بچه‌ها صادقانه نقد و حرف‌هایشان را گفتند و پرسش‌هایی پرسیدند. من هم تا جایی که اجازه داشتم برایشان از عالم رمان‌نویسی و دشواری‌های آن حرف زدم. و البته به آنها گفتم که نویسنده پس از انتشار رمانش دیگر کاره‌ای نیست که بیاید به تک‌تک پرسش‌ها پاسخ بدهد. نویسنده می تواند شنونده خوبی باشد و از احساس مخاطبانش چیزهایی یاد بگیرد و در آثار بعدی‌اش به کار ببندد. چرا که هر نوشته‌ای طی شرایط خاصی حالت می‌گیرد و گاهی حتی خود نویسنده‌ هم نمی‌داند دارد چه‌کار می‌کند. به بچه‌ها گفتم سعی کنید از خواندن هرکتابی ابتدا لذت ببرید و بعد به دیده‌ی نقد به آن نگاه کنید. گفتم گاهی برخی از مسایل که در داستان پنهان می مانند به این دلیل است که برگرفته از خود زندگی است که همه‌ی رازهایش را بر ما آشکار نمی‌کند. ولی ما می‌توانیم با تخیل خود ناگفته‌ها را بشنویم یا این‌که رهایش کنیم تا روزی خودش را به ما نشان بدهد و شاید هم ندهد.
? رمان زیبا صدایم کن پیش از این نیز در شهرهای کرمانشاه و مشهد نقد شده بود.‌این رمان امسال که دیپلم افتخار (آی.بی.بی.وای)را در سال ۲۰۱۸ دریافت کرده و برنده چند جایزه ملی شده امسال برای هشتمین بار تجدید چاپ و راهی بازار نشر شده است.

https://t.me/farhadhas

    روزی روزگاری

    فرهاد حسن‌زاده

    فرهاد حسن زاده، فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان به دنیا آمد. نویسندگی را در دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان‌های کوتاه شروع کرد. جنگ تحمیلی و زندگی در شرایط دشوار جنگ‌زدگی مدتی او را از نوشتن به شکل جدی بازداشت. هر چند او همواره به فعالیت هنری‌اش را ادامه داد و به هنرهایی مانند عکاسی، نقاشی، خطاطی، فیلنامه‌نویسی و موسیقی می‌پرداخت؛ اما در اواخر دهه‌ی شصت با نوشتن چند داستان‌ و شعر به شکل حرفه‌ای پا به دنیای نویسندگی کتاب برای کودکان و نوجوانان نهاد. اولین کتاب او «ماجرای روباه و زنبور» نام دارد که در سال ۱۳۷۰ به چاپ رسید. حسن‌زاده در سال ۱۳۷۲ به قصد برداشتن گام‌های بلندتر و ارتباط موثرتر در زمینه ادبیات کودک و نوجوان از شیراز به تهران کوچ کرد…

    دنیای کتاب‌ها... دنیای زیبایی‌ها

    کتاب‌ها و کتاب‌ها و کتاب‌ها...

    فرهاد حسن‌زاده برای تمامی گروه‌های سنی کتاب نوشته است. او داستان‌های تصویری برای خردسالان و کودکان، رمان، داستان‌های کوتاه، بازآفرینی متون کهن و زندگی‌نامه‌هایی برای نوجوان‌ها و چند رمان نیز برای بزرگسالان نوشته است.

    ترجمه شده است

    به زبان دیگران

    برخی از کتاب‌های این نویسنده به زبان‌های انگلیسی، چینی، مالایی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه شده و برخی در حال ترجمه به زبان عربی و دیگر زبا‌ن‌هاست. همچنین تعدادی از کتاب‌هایش تبدیل به فیلم یا برنامه‌ی رادیو تلویزیونی شده است. «نمكی و مار عينكي»، «ماشو در مه» و «سنگ‌های آرزو» از كتاب‌هايي هستند كه از آن‌ها اقتباس شده است.

    بعضی از ویژگی‌های آثار :

    • نویسندگی در بیشتر قالب‌های ادبی مانند داستان كوتاه، داستان بلند، رمان، شعر، افسانه، فانتزی، طنز، زندگينامه، فيلم‌نامه.
    • نویسندگی برای تمامی گروه‌های سنی: خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال.
    • خلق آثاری تأثیرگذار، باورپذیر و استفاده از تكنيك‌های ادبی خاص و متفاوت.
    • خلق آثاری كه راوی آن‌ها کودکان و نوجوانان هستند؛ روايت‌هايی مملو از تصویرسازی‌های عینی و گفت‌وگوهای باورپذير.
    • پرداختن به موضوع‌های گوناگون اجتماعی چون جنگ، مهاجرت، کودکان كار و خيابان، بچه‌های بی‌سرپرست يا بدسرپرست و…
    • پرداختن به مسائلی که کمتر در آثار کودک و نوجوان دیده می‌شود، مانند جنگ و صلح، طبقات فرودست، افراد معلول، اختلالات شخصیتی‌ـ‌روانی و…
    • تنوع در انتخاب شخصیت‌های محوری و كنشگر (فعال). مشخصاً دخترانی که علیه برخی باورهای غلط ایستادگی می‌کنند.
    • بهره‌گیری از طنز در کلام و روایت‌های زنده و انتقادی از زندگی مردم كوچه و بازار.
    • زبان ساده و بهره‌گیری اصولی از ویژگی‌های زبان بومی و اصطلاح‌های عاميانه و ضرب‌المثل‌ها.

    او حرف‌های غیرکتابی‌اش را این‌جا می‌نویسد.

    به دیدارش بیایید و صدایش را بشنوید