همیشه اسم این شهر را شنیده بودم و شنیده بودم مردمی خوب و خونگرم دارد و توجهشان به کتاب و فرهنگ بیشتر از جاهای دیگر است. تا این که ۱۶ مهر ۱۳۹۶ به مناسبت روز جهانی کودک به شهر اوز در نزدیکی لارستان دعوت شدم. این شهر که گذشتهای درخشان در زمینهی فرهنگی دارد و جزو مناطق محروم ایران است سالهاست در راه ترویج فعالیتهای فرهنگی گام برمیدارد و چهبسا نام و لقب پایتخت کتاب ایران را به خود بگیرد. گروههای فرهنگی و کتابخوانی با فعالیتهایی مردمی و خودجوش چراغ کتاب را روشن نگه داشتهاند. شاید به همین خاطر که مرا به شهرشان دعوت کردند تا از نزدیک با بچهها و گروههای کتابخوان درباره کتاب حرف بزنیم و این فرصت را به من بدهند تا برایشان شعر و داستان بخوانم. گزارشی خلاصه و تصویری از این سفر را میبینید:
در اولین قدم با بچههای نازنین مدرسه درباره کتاب و کتابخوانی حرف زدم. شعر و داستان خواندم و بچههای هنرمند مدرسه بخشی از کتاب «آقارنگی و گربه ناقلا» را به شکل نمایش اجرا کردند. بعد به همراه مربیان دلسوز مدرسه و بچهها و البته مسئولین شهر «اوز» و استان فارس برای افتتاح کتابخانه توران بانو که به یاد آموزگار و دوستدار حقیقی کودکان بانو توران میرهادی ساخته شده بود رفتیم و من این افتخار را داشتم که روبان قرمز درگاه کتابخانه را قیچی کنم.
همان روز به روستای «فیشور» رفتم با کودکان و نوجوانان دیدار کردم. با آنها از نویسندگی و کتاب گفتم. برایشان داستانی خواندم از آنها خواستم که برای این داستان نقاشی بکشند.
آشنایی با داراییهای کتابی و کتابخانههای این شهر کم جمعیت که روح بزرگی دارد برایم جالب بود. بخصوص فعالیتهایشان برای مادران و کودکان.
یکی از خوبیهای این سفر سر زدن به چند مدرسه بود. اسمشان یادم نیست ولی چهرهی همهی بچهها یک چیز را میگفت: «ما کتاب را دوست داریم و مربیان و والدین ما باید بیشتر به این نیاز توجه کنند.»
چرا قرارگاه پلیس راه شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان که در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته است مستقر شده باشد؟
چرا قرارگاه امداد رسانی هوایی (اورژانس هوایی) شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم که هر دو در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته اند مستقر شده باشند؟
چرا اداره کل راه و شهرسازی شهرستان های جنوبی استان فارس (لارستان + گراش + لامرد + مهر + خنج) بایستی در شهر لار مرکز شهرستان لارستان که در گوشه ای از جنوب فارس قرار گرفته است مستقر شده باشد؟
چرا …
چرا …
چرا …
چرا …
این که شهر لار مرکز شهرستان لارستان یا شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم محل استقرار ادارات کل خدمات رسانی به شهرستان های جنوبی استان فارس ( قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند + خنج) می باشند اشتباه بزرگ غیر قابل جبرانی است چون از هر طرف که فاصله زمینی و هوایی بین شهر خنج مرکز شهرستان خنج تا شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم از مسیر راه جدید دیگ اشکن) + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند +خنج) را که محاسبه کنید از حدود 39 کیلومتر تا 49 کیلومتر می شود اما شهر لار مرکز شهرستان لارستان و شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم در گوشه ای از جنوب استان فارس با فاصله ای بیش از دویست کیلومتری شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند + خنج) قرار گرفته اند. متاسفانه کسانی بر شهرستان های جنوبی استان فارس و استان فارس و کشور ایران حکومت می کنند که آسایش مردم عادی (اکثریت مردم) شهرستان های جنوبی استان فارس برایشان مهم نیست اگر بود به جای شهرهای لار مرکز شهرستان لارستان شهر جهرم مرکز شهرستان جهرم بایستی شهرخنج مرکز شهرستان خنج به عنوان محل استقرار ادارات کل برای خدمات رسانی به مردم شهرستان های جنوبی استان فارس (قیر و کارزین + جهرم + لارستان + گراش + لامرد + مهر + فراشبند + خنج) قرار می گرفت.