مجموعه دوجلدی «من+شیمپالو+جی‌جور» منتشر شد.

جلد کتاب من شیمپالو جی جور

مجموعه دوجلدی «من+شیمپالو+جی‌جور» منتشر شد.

مجموعه دوجلدی «من+شیمپالو+جی‌جور» منتشر شد. 551 379 فرهاد حسن‌زاده

داستان‌های این دو کتاب در باره پسری است به نام #روزبه که هیچ #دوستی ندارد. پدر روزبه از اسباب‌بازی‌های خراب و بازیافتی موجودی را خلق می‌کند و از آن پس «جی‌جور» می‌شود دوست و همراه روزبه. اما در این میان مردی وجود دارد که چشم دیدن #آرامش و #خوشحالی آنها را ندارد. او کسی نیست جز آقای «شیمپالو»ی پشمالوی اخمالوی بدجنس.
این مجموعه هشت #داستان دارد، خواننده‌ی کتاب با هر داستان با یک #قانون من‌درآوردی و چند #ضرب‌المثل آشنا می‌شود و خودش هم می‌تواند ضرب‌المثلی بسازد.
تصویرگر این کتاب «مهدی شیری» و ناشر آن #نشر_چکه است. داستان‌های این کتاب برای #کودکان بالای شش سال مناسب است.
معصومه انصاریان، نویسنده و منتقد ادبیات کودک و نوجوان درباره این کتاب می‌گوید:
خوشحالم که در مجموعه «من، شیمپالو و جی‌جور» نویسنده دنیای بزرگ‌ترها را به مخاطب تحمیل نکرده است و کار او نوعی بازسازی از دوران کودکی‌اش نبوده است. در این مجموعه به بچه‌ای تنها پرداخته می‌شود که والدینش شاغل هستند و در واقع خود دوم فرهاد حسن‌زاده است. منِ #راوی یک بچه منحصر به فرد و تنهاست که #همبازی ندارد. بچه خاصی است که #اوقات_فراغت خود را به نوشتن کتاب اختصاص می‌دهد.
اینگونه کتاب‌ها فضایی پر از رنگ، بو، شعر، بازی و ضرب‌المثل دارند و فضای شادی را به #مخاطب ارائه می‌دهند. در این مجموعه حسن‌زاده برای خلق این فضای شاد از شگردهای مختلفی استفاده کرده است. وی در این راستا از ظرفیت‌هایی مانند زبان، صدا، بو و تصویر بهره گرفته است.
#شیمپالو در این کتاب شخصیتی است که قبلا وجود نداشته است و در این داستان توسط نویسنده خلق شده است و سبب جذابیت بیشتر داستان شده است. زبان اغراق موجود در این داستان به ما می‌گوید که شیمپالو شخصیتی مربوط به گذشته است.

*یادآوری می کنم که این کتاب اولین بار ده سال پیش در هشت جلد منتشر شده بود و اینک با ویرایش جدید متن و تصاویر به چاپ رسیده است.
#فرهاد_حسن_زاده #کتاب_کودک #ادبیات_کودک_ایران #کتاب_تصویری_کودک #قصه_کودک

    روزی روزگاری

    فرهاد حسن‌زاده

    فرهاد حسن زاده، فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان به دنیا آمد. نویسندگی را در دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان‌های کوتاه شروع کرد. جنگ تحمیلی و زندگی در شرایط دشوار جنگ‌زدگی مدتی او را از نوشتن به شکل جدی بازداشت. هر چند او همواره به فعالیت هنری‌اش را ادامه داد و به هنرهایی مانند عکاسی، نقاشی، خطاطی، فیلنامه‌نویسی و موسیقی می‌پرداخت؛ اما در اواخر دهه‌ی شصت با نوشتن چند داستان‌ و شعر به شکل حرفه‌ای پا به دنیای نویسندگی کتاب برای کودکان و نوجوانان نهاد. اولین کتاب او «ماجرای روباه و زنبور» نام دارد که در سال ۱۳۷۰ به چاپ رسید. حسن‌زاده در سال ۱۳۷۲ به قصد برداشتن گام‌های بلندتر و ارتباط موثرتر در زمینه ادبیات کودک و نوجوان از شیراز به تهران کوچ کرد…

    دنیای کتاب‌ها... دنیای زیبایی‌ها

    کتاب‌ها و کتاب‌ها و کتاب‌ها...

    فرهاد حسن‌زاده برای تمامی گروه‌های سنی کتاب نوشته است. او داستان‌های تصویری برای خردسالان و کودکان، رمان، داستان‌های کوتاه، بازآفرینی متون کهن و زندگی‌نامه‌هایی برای نوجوان‌ها و چند رمان نیز برای بزرگسالان نوشته است.

    ترجمه شده است

    به زبان دیگران

    برخی از کتاب‌های این نویسنده به زبان‌های انگلیسی، چینی، مالایی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه شده و برخی در حال ترجمه به زبان عربی و دیگر زبا‌ن‌هاست. همچنین تعدادی از کتاب‌هایش تبدیل به فیلم یا برنامه‌ی رادیو تلویزیونی شده است. «نمكی و مار عينكي»، «ماشو در مه» و «سنگ‌های آرزو» از كتاب‌هايي هستند كه از آن‌ها اقتباس شده است.

    بعضی از ویژگی‌های آثار :

    • نویسندگی در بیشتر قالب‌های ادبی مانند داستان كوتاه، داستان بلند، رمان، شعر، افسانه، فانتزی، طنز، زندگينامه، فيلم‌نامه.
    • نویسندگی برای تمامی گروه‌های سنی: خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال.
    • خلق آثاری تأثیرگذار، باورپذیر و استفاده از تكنيك‌های ادبی خاص و متفاوت.
    • خلق آثاری كه راوی آن‌ها کودکان و نوجوانان هستند؛ روايت‌هايی مملو از تصویرسازی‌های عینی و گفت‌وگوهای باورپذير.
    • پرداختن به موضوع‌های گوناگون اجتماعی چون جنگ، مهاجرت، کودکان كار و خيابان، بچه‌های بی‌سرپرست يا بدسرپرست و…
    • پرداختن به مسائلی که کمتر در آثار کودک و نوجوان دیده می‌شود، مانند جنگ و صلح، طبقات فرودست، افراد معلول، اختلالات شخصیتی‌ـ‌روانی و…
    • تنوع در انتخاب شخصیت‌های محوری و كنشگر (فعال). مشخصاً دخترانی که علیه برخی باورهای غلط ایستادگی می‌کنند.
    • بهره‌گیری از طنز در کلام و روایت‌های زنده و انتقادی از زندگی مردم كوچه و بازار.
    • زبان ساده و بهره‌گیری اصولی از ویژگی‌های زبان بومی و اصطلاح‌های عاميانه و ضرب‌المثل‌ها.

    او حرف‌های غیرکتابی‌اش را این‌جا می‌نویسد.

    به دیدارش بیایید و صدایش را بشنوید