همين‌حوالی

بابچه‌های كتابخانه‌ها و مدرسه‌های تهران

برای قصه‌هایی که جونت رو نجات می دن. 591 393 فرهاد حسن‌زاده

برای قصه‌هایی که جونت رو نجات می دن.

در بعدازظهری پاییزی یعنی پنجشنبه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۲ یک برنامه جذاب و فراموش نشدنی رقم خورد. در این برنامه که برای کتاب «خوراک خرگوش با سس هزار و یکشب برای شیر زیرشلواری پوش» برگزار می‌شد تعداد زیادی از کودکان به همراه خانواده‌هایشان حضور داشتند. میزبان این دورهمی نشر پرتقال و مجموعه فرهنگی سعدآباد بودند.…

گزارشی کوتاه از دوازدهمین عصر آوانگارد 591 394 فرهاد حسن‌زاده

گزارشی کوتاه از دوازدهمین عصر آوانگارد

دوازدهمین عصر آوانگارد؛ پاس‌داشت فرهاد حسن‌زاده دوازدهمین جلسه از سلسله‌نشست‌های تخصصی شعر و داستان عصر_آوانگارد ویژۀ فرهاد حسن‌زاده، داستان‌نویس معاصر، به تاریخ نوزدهم آبان‌ماه در کافه تاریخ برگزار شد. پس از معرفی و یاد کردن آثار فرهاد حسن زاده توسط حبیب پیریاری، جناب حسن‌زاده عصر دوازدهم را با خوانش قسمت‌هایی از رمان “زیبا صدایم کن”…

نکوداشت در یزد
داستان یعنی صلح 850 567 فرهاد حسن‌زاده

داستان یعنی صلح

سخنرانی فرهاد حسن‌زاده در دفتر اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران بعدازظهر سه‌شنبه ۲۹ بهمن به همت منظومه صلح و دوستی، در دفتر اطلاعات سازمان ملل متحد در ایران نشست فرهنگی به مناسبت روز جهانی زبان مادری برگزار شد. در این نشست چهره‌های سرشناس ادبیات و هنر ایران از جمله: محمود دولت آبادی، هوشنگ مرادی…

رونمایی از کتاب زیبا صدایم کن
رونمایی از کتاب زیبا صدایم کن (به زبان ارمنی) 1000 528 فرهاد حسن‌زاده

رونمایی از کتاب زیبا صدایم کن (به زبان ارمنی)

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیین معرفی طرح گرنت با معرفی کتاب‌های ترجمه و چاپ شده تحت حمایت این طرح و رونمایی از ترجمه ارمنی «زیبا صدایم کن» فرهاد حسن‌زاده از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که به تازگی در کشور ارمنستان منتشر شده است، از سوی انجمن‌های صنفی مترجمان با…

آهنگی برای چهارشنبه ها
نقد و رونمایی آهنگی برای چهارشنبه‌ها برگزار شد 369 531 فرهاد حسن‌زاده

نقد و رونمایی آهنگی برای چهارشنبه‌ها برگزار شد

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست نقد و بررسی کتاب «آهنگی برای چهارشنبه‌ها» نوشته فرهاد حسن‌زاده با حضور نویسنده اثر، کاظم اخوان و محسن هجری و جمعی از نویسندگان کودک و نوجوان در خانه کتاب پیدایش برگزار شد. فرهاد حسن‌زاده در ابتدای این نشست که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی توسط نشر پیدایش برگزار شد،…

جشنواره قصه‌گویی کانون
تجربه‌ی داوری جشنواره قصه‌گویی 400 255 فرهاد حسن‌زاده

تجربه‌ی داوری جشنواره قصه‌گویی

چند روز مانده به شب یلدا این سعادت به من رو کرد که یکی از داوران بخش ملی بیست و یکمین جشنواره قصه‌گویی باشم. جشنواره‌ای که چشم مرا بیشتر بر روی قصه‌گویی به عنوان هنری مکمل هنر نویسندگی باز کرد و قدرش را دانستم. دیدن نزدیک به چهل اجرای قصه‌گویی از سراسر ایران و به…

جشن تولد کتاب در کتابفروشی نشر افق
کیک و کتاب و کادو 800 530 فرهاد حسن‌زاده

کیک و کتاب و کادو

خوب و صمیمانه. مثل خودشان. یک دورهمی ساده و دلپذیر بود. کتابفروشی نشر افق خیابان انقلاب، کنار سینما سپیده. مهدی حجوانی و آتوسا صالحی و هاشمی‌نژادها (پدر و پسری) و دوستان دیگری که با نشر افق همکاری می‌کنند. اولش پرسش‌ها و پاسخ‌های گپ‌آمیز داشتیم که خب البته کمی با نمک طنز و شوخی همراه بود.…

با بچه‌های جنوب تهران
کتاب را دوست دارند همچون نان 800 533 فرهاد حسن‌زاده

کتاب را دوست دارند همچون نان

دیروز یکی از بهترین روزهایم بود. رفتیم سمت کوره‌های آجرپزی و برایشان شعر و داستان خواندم. از تجربه‌ها حرف زدم. آنها هم از آرزوها و آمالشان گفتند. آرزوهایی کوچک و ساده به سادگی خودشان مثل: بازگشت به وطن (افغانستان) و سلامتی خانواده و شغل آینده. جالب است که بیشترشان دوست داشتند پلیس بشوند تا دزدها…

سفر به شهر اوز
حضور در کتابفروشی‌ها باید برای نویسندگان همیشگی باشد 600 374 فرهاد حسن‌زاده

حضور در کتابفروشی‌ها باید برای نویسندگان همیشگی باشد

فرهاد حسن‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگارخبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره دیدار رودرروی نویسندگان با مخاطبان گفت: دیدار نویسندگان با مخاطبان در قالب نشست‌هایی که به‌بهانه مختلف مانند هفته کتاب در مدارس برگزار می‌شود چند ویژگی دارد. یکی از امتیازهایش برای خود نویسنده است که با مخاطبش که ممکن است کمتر او را ببیند رو در رو…

با بچه‌های کتابخانه شهربانو تهران
كتابخانه‌ شهربانو تهران 500 353 فرهاد حسن‌زاده

كتابخانه‌ شهربانو تهران

يكي از روزهای تابستان سال 96 و بچه‌های خوب كتابخانه شهربانو در شرق تهران.

    روزی روزگاری

    فرهاد حسن‌زاده

    فرهاد حسن زاده، فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان به دنیا آمد. نویسندگی را در دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان‌های کوتاه شروع کرد. جنگ تحمیلی و زندگی در شرایط دشوار جنگ‌زدگی مدتی او را از نوشتن به شکل جدی بازداشت. هر چند او همواره به فعالیت هنری‌اش را ادامه داد و به هنرهایی مانند عکاسی، نقاشی، خطاطی، فیلنامه‌نویسی و موسیقی می‌پرداخت؛ اما در اواخر دهه‌ی شصت با نوشتن چند داستان‌ و شعر به شکل حرفه‌ای پا به دنیای نویسندگی کتاب برای کودکان و نوجوانان نهاد. اولین کتاب او «ماجرای روباه و زنبور» نام دارد که در سال ۱۳۷۰ به چاپ رسید. حسن‌زاده در سال ۱۳۷۲ به قصد برداشتن گام‌های بلندتر و ارتباط موثرتر در زمینه ادبیات کودک و نوجوان از شیراز به تهران کوچ کرد…

    دنیای کتاب‌ها... دنیای زیبایی‌ها

    کتاب‌ها و کتاب‌ها و کتاب‌ها...

    فرهاد حسن‌زاده برای تمامی گروه‌های سنی کتاب نوشته است. او داستان‌های تصویری برای خردسالان و کودکان، رمان، داستان‌های کوتاه، بازآفرینی متون کهن و زندگی‌نامه‌هایی برای نوجوان‌ها و چند رمان نیز برای بزرگسالان نوشته است.

    ترجمه شده است

    به زبان دیگران

    برخی از کتاب‌های این نویسنده به زبان‌های انگلیسی، چینی، مالایی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه شده و برخی در حال ترجمه به زبان عربی و دیگر زبا‌ن‌هاست. همچنین تعدادی از کتاب‌هایش تبدیل به فیلم یا برنامه‌ی رادیو تلویزیونی شده است. «نمكی و مار عينكي»، «ماشو در مه» و «سنگ‌های آرزو» از كتاب‌هايي هستند كه از آن‌ها اقتباس شده است.

    بعضی از ویژگی‌های آثار :

    • نویسندگی در بیشتر قالب‌های ادبی مانند داستان كوتاه، داستان بلند، رمان، شعر، افسانه، فانتزی، طنز، زندگينامه، فيلم‌نامه.
    • نویسندگی برای تمامی گروه‌های سنی: خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال.
    • خلق آثاری تأثیرگذار، باورپذیر و استفاده از تكنيك‌های ادبی خاص و متفاوت.
    • خلق آثاری كه راوی آن‌ها کودکان و نوجوانان هستند؛ روايت‌هايی مملو از تصویرسازی‌های عینی و گفت‌وگوهای باورپذير.
    • پرداختن به موضوع‌های گوناگون اجتماعی چون جنگ، مهاجرت، کودکان كار و خيابان، بچه‌های بی‌سرپرست يا بدسرپرست و…
    • پرداختن به مسائلی که کمتر در آثار کودک و نوجوان دیده می‌شود، مانند جنگ و صلح، طبقات فرودست، افراد معلول، اختلالات شخصیتی‌ـ‌روانی و…
    • تنوع در انتخاب شخصیت‌های محوری و كنشگر (فعال). مشخصاً دخترانی که علیه برخی باورهای غلط ایستادگی می‌کنند.
    • بهره‌گیری از طنز در کلام و روایت‌های زنده و انتقادی از زندگی مردم كوچه و بازار.
    • زبان ساده و بهره‌گیری اصولی از ویژگی‌های زبان بومی و اصطلاح‌های عاميانه و ضرب‌المثل‌ها.

    او حرف‌های غیرکتابی‌اش را این‌جا می‌نویسد.

    به دیدارش بیایید و صدایش را بشنوید