گفت‌وگوها

فرهاد حسن زاده
رمان بر خلاف تاریخ دروغ نمی‌گوید 1024 682 فرهاد حسن‌زاده

رمان بر خلاف تاریخ دروغ نمی‌گوید

بعضی از درونمایه‌های داستانی بازمی‌گردند به زندگی و تجربه‌های زیسته‌ی نویسنده‌اش. اما برخی گسترده‌تر هستند و برمی‌گردند به تجربه‌های جمعی و تکرار شونده‌ی انسانی. برای من هر دو وجه مسیری را رقم زد که یگانه شد. حالا دیگر وقتی فکر می‌کنم نمی‌توانم این دو را از هم تفکیک کنم. واقعا نمی‌دانم کدامشان تجربه‌ی زندگی خودم یا اطرافیانم بوده، کدامشان حاصل تحقیق‌هایی که داشته‌ام و کدامشان از خیال نویسنده تراوش کرده است. شاید دیگر مهم هم نباشد. من توده‌ای از حرف و قصه و حکایت در وجودم دارم که دلم می‌خواهد بیانشان کنم. چه بسا برخی از وقایع یا شخصیت‌های این رمان در کتاب‌های قبلی ناخودآگاه آمده باشد. برخی را هم خودآگاه وارد کردم

farhad hassanzadeh
کشوری که ادبیات ندارد، باغی است که آفتاب ندارد 416 266 فرهاد حسن‌زاده

کشوری که ادبیات ندارد، باغی است که آفتاب ندارد

گفت‌وگو با ماهنامه‌ی تجربه| بیتا ناصر| می‌گویم از سال ۱۳۷۰ که نخستین داستانتان به چاپ رسیده تاکنون بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب از شما منتشر شده. می‌گوید این بیش از ۱۰۰ کتاب برای من یک عمر است که با هر کتاب خشتی بر خشت دیگر گذاشته شده است. کتاب‌ها نمود بیرونی تجربه زیسته یک نویسنده…

فرهاد حسن زاده
تنگ‌نظری  و سیاست‌زدگی  گریبانگیر ادبیات كودك 957 555 فرهاد حسن‌زاده

تنگ‌نظری  و سیاست‌زدگی  گریبانگیر ادبیات كودك

♦گفت‌وگوی روزنامه اعتماد با  فرهاد حسن‌زاده  درباره ادبیات كودك در ایران ♦شبنم كهن چی ◊خودش نه اما بخش بزرگی از جهان آثارش لهجه جنوبی دارد؛ آمیخته به طنز. از معدود نویسنده هایی است كه برای شخصیت های داستانی اش عكس تهیه می كند؛ بریده عكس های روزنامه كه گاهی برای شان سبیل می گذارد، گاهی…

گفت‌وگو با ایبنا
عادت کردم که به چیزی عادت نکنم 1000 666 فرهاد حسن‌زاده

عادت کردم که به چیزی عادت نکنم

گفت‌وگوهی کوتاه با کافه‌داستان در آستانۀ آخرین سالِ قرن و به بهانۀ فرا رسیدن بهار به سراغ فرهاد حسن‌زاده، نویسنده، روزنامه‌نگار و طنزپرداز رفتیم و از او دربارۀ آخرین کتاب خوبی که خوانده، پرسیدیم. نویسندۀ رمان «زیبا صدایم کن» گفت: کتاب «عقرب روی پله‌های راه‌آهن اندیمشک» نوشته حسین مرتضاییان آبکنار را خواندم. راستش به دلیل کار حرفه‌ای…

بچه‌ها دوست دارند رمان‌ عاشقانه بخوانند 150 150 فرهاد حسن‌زاده

بچه‌ها دوست دارند رمان‌ عاشقانه بخوانند

فرهاد حسن‌زاده از نظارتی می‌گوید که مانع نوشتن مسائل کودکان و نوجوانان می‌شود و ادبیات را بی‌خاصیت می‌کند. او همچنین می‌گوید بچه‌ها دوست دارند رمان‌های عاشقانه بخوانند. این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت‌وگو با ایسنا، در پی اتفاقی که برای «رومینا، دختر ۱۴ساله تالشی» رخ داده است و کشته شدن او به دست…

فرهاد حسن زاده
آرزوی فرهاد حسن‌زاده برای جهان و کودکان در ۵۸سالگی 957 555 فرهاد حسن‌زاده

آرزوی فرهاد حسن‌زاده برای جهان و کودکان در ۵۸سالگی

فرهاد حسن‌زاده درحالی از آرزویش برای محو شدن سایه ویروس کرونا از جهان و در رنج نبودن کودکان می‌گوید که معتقد است حال ادبیات کودک در سال گذشته خوب نبود. این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت‌وگویی با ایسنا به بهانه پنجاه‌وهشتمین زادروزش درباره وضعیت ادبیات کودک و نوجوان در سال گذشته اظهار کرد:…

بچه‌ها اجازه نمی‌دهند برای بزرگسال‌ها بنویسم |گفت‌وگو با مجله چلچراغ 150 150 فرهاد حسن‌زاده

بچه‌ها اجازه نمی‌دهند برای بزرگسال‌ها بنویسم |گفت‌وگو با مجله چلچراغ

فرهاد حسن‌زاده درحالی‌که برای سفر بولونیا آماده می‌شود، گپ‌وگفت صمیمانه با ما را می‌پذیرد. اخبار را که مرور می‌کنم، سال 2018 نامزدهای دریافت جایزه ‌هانس کریستن اندرسن پنج نفر بودند و امسال شش نفر شده‌اند. حسن‌زاده با نویسندگانی چون ماریا کریستینا راموس از آرژانتین (María Cristina Ramos)، بارت مویرت از بلژیک (Bart Moeyaert)، مَری اودِ…

راه دشوار جهانی شدن 150 150 فرهاد حسن‌زاده

راه دشوار جهانی شدن

چند روزی است که نامزدهای جایزه هانس کریستین اندرسون 2020اعلام شده‌اند و نام فرهاد حسن‌زاده باز هم در جمع 6نامزد نهایی جایزه است. اتفاقی که شاید خوش‌بین‌ترین کارشناسان ادبیات کودکان و نوجوانان نیز پیش‌بینی نمی‌کردند اما نویسنده پرکار ادبیات ایران نشان داد که انتخاب او در دوره گذشته از سر اتفاق نبوده است.

farhad hasanzadeh
هنرم اين بوده ‌كه نوشتن را جدي ‌گرفته‌ام 400 600 فرهاد حسن‌زاده

هنرم اين بوده ‌كه نوشتن را جدي ‌گرفته‌ام

گفت‌وگو با فرهاد حسن‌زاده به مناسبت‌ چاپ مجدد «آهنگی برای چهارشنبه‌ها» روزنامه اعتماد / رسول‌آباديان فرهاد حسن‌زاده، نويسنده‌اي جدي و پرتلاش‌ است كه سال‌ها در دو زمينه كودك و نوجوان و بزرگسال به خلق ‌اثر پرداخته است. تلاش بي‌وقفه‌اي كه حاصلش انتشار بيش از 85 كتاب ماندگار است. حسن‌زاده از آن‌ جمله ‌نويسندگاني ‌است كه…

گربه چه مهربان شده!
فرهاد حسن‌زاده در «گربه چه مهربان شده» از صلح و دوستی می‌گوید 632 598 فرهاد حسن‌زاده

فرهاد حسن‌زاده در «گربه چه مهربان شده» از صلح و دوستی می‌گوید

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، فرا رسیدن فصل تابستان و اوقات فراغت دانش‌آموزان، بهترین زمان برای این است که کودکان را به مطالعه کتاب‌ تشویق کرده و آثار خوبی که برای‌شان منتشر شده را به آن‌ها معرفی کنیم. پیشنهاد مطالعه آخر هفته این‌بار مخصوص کودکان مهربان و علاقه‌مند به دوستی و محبت به دیگران…

    روزی روزگاری

    فرهاد حسن‌زاده

    فرهاد حسن زاده، فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان به دنیا آمد. نویسندگی را در دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان‌های کوتاه شروع کرد. جنگ تحمیلی و زندگی در شرایط دشوار جنگ‌زدگی مدتی او را از نوشتن به شکل جدی بازداشت. هر چند او همواره به فعالیت هنری‌اش را ادامه داد و به هنرهایی مانند عکاسی، نقاشی، خطاطی، فیلنامه‌نویسی و موسیقی می‌پرداخت؛ اما در اواخر دهه‌ی شصت با نوشتن چند داستان‌ و شعر به شکل حرفه‌ای پا به دنیای نویسندگی کتاب برای کودکان و نوجوانان نهاد. اولین کتاب او «ماجرای روباه و زنبور» نام دارد که در سال ۱۳۷۰ به چاپ رسید. حسن‌زاده در سال ۱۳۷۲ به قصد برداشتن گام‌های بلندتر و ارتباط موثرتر در زمینه ادبیات کودک و نوجوان از شیراز به تهران کوچ کرد…

    دنیای کتاب‌ها... دنیای زیبایی‌ها

    کتاب‌ها و کتاب‌ها و کتاب‌ها...

    فرهاد حسن‌زاده برای تمامی گروه‌های سنی کتاب نوشته است. او داستان‌های تصویری برای خردسالان و کودکان، رمان، داستان‌های کوتاه، بازآفرینی متون کهن و زندگی‌نامه‌هایی برای نوجوان‌ها و چند رمان نیز برای بزرگسالان نوشته است.

    ترجمه شده است

    به زبان دیگران

    برخی از کتاب‌های این نویسنده به زبان‌های انگلیسی، چینی، مالایی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه شده و برخی در حال ترجمه به زبان عربی و دیگر زبا‌ن‌هاست. همچنین تعدادی از کتاب‌هایش تبدیل به فیلم یا برنامه‌ی رادیو تلویزیونی شده است. «نمكی و مار عينكي»، «ماشو در مه» و «سنگ‌های آرزو» از كتاب‌هايي هستند كه از آن‌ها اقتباس شده است.

    بعضی از ویژگی‌های آثار :

    • نویسندگی در بیشتر قالب‌های ادبی مانند داستان كوتاه، داستان بلند، رمان، شعر، افسانه، فانتزی، طنز، زندگينامه، فيلم‌نامه.
    • نویسندگی برای تمامی گروه‌های سنی: خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال.
    • خلق آثاری تأثیرگذار، باورپذیر و استفاده از تكنيك‌های ادبی خاص و متفاوت.
    • خلق آثاری كه راوی آن‌ها کودکان و نوجوانان هستند؛ روايت‌هايی مملو از تصویرسازی‌های عینی و گفت‌وگوهای باورپذير.
    • پرداختن به موضوع‌های گوناگون اجتماعی چون جنگ، مهاجرت، کودکان كار و خيابان، بچه‌های بی‌سرپرست يا بدسرپرست و…
    • پرداختن به مسائلی که کمتر در آثار کودک و نوجوان دیده می‌شود، مانند جنگ و صلح، طبقات فرودست، افراد معلول، اختلالات شخصیتی‌ـ‌روانی و…
    • تنوع در انتخاب شخصیت‌های محوری و كنشگر (فعال). مشخصاً دخترانی که علیه برخی باورهای غلط ایستادگی می‌کنند.
    • بهره‌گیری از طنز در کلام و روایت‌های زنده و انتقادی از زندگی مردم كوچه و بازار.
    • زبان ساده و بهره‌گیری اصولی از ویژگی‌های زبان بومی و اصطلاح‌های عاميانه و ضرب‌المثل‌ها.

    او حرف‌های غیرکتابی‌اش را این‌جا می‌نویسد.

    به دیدارش بیایید و صدایش را بشنوید