برف و آفتاب (داستان بیژن و منیژه)

برف و آفتاب

برف و آفتاب (داستان بیژن و منیژه)

برف و آفتاب (داستان بیژن و منیژه) 805 1280 فرهاد حسن‌زاده
برف و آفتاب

◊برف و آفتاب (داستان بیژن و منیژه)

◊(رمان نوجوان)

◊چاپ اول: ۱۳۹۸

◊ناشر:  کتاب طوطی (انتشارات فاطمی)

♦ادبیات کهن با اشیای موزه فرق دارد. به اشیای موزه نمی‌توان دست زد،  اما داستان‌های قدیمی را می‌توان به صورتی خوش و امروزی بازگو کرد. داستان بیژن و منیژه از یادگارهای ادبیات کهن ایران است که فردوسی آن را هزار سال پیش با زیبایی و هنرمندی در شاهنامه نوشته است. فرهاد حسن‌زاده این داستان را بازآفرینی کرده تا نسل امروز با ریشه‌هایش بیشتر آشنا شود.

چه می‌گویی؟ پدرم مرا در خانه حبس کرده تا هوس تو از سرم بیفتد. خبر ندارد تو برای من هوس نیستی. به خیالش بیژن سیمایی است که کودکان بر برف می‌کشند و با گرمای اولین آفتاب، آب می‌شود. نمی‌داند بیژن برای من هم برف است و هم آفتاب. هم نور است و هم تاریکی. هم جسم است و هم جان. هم جان است و هم جانان.

1 دیدگاه
  • سامی صالحی ثابت 1398-02-15 در 10:35

    سلام آقای نویسنده?

    امروز صبح برف و آفتاب را دور از چشمان هادی در کوله پشتی ام گذاشتم. در ایستگاه مترو گلوبندک آنرا از کوله درآورده و شروع به خواندن کردم. تا رسیدن به مقصد یک سومش را خواندم. بعد از اینکه به کارهای روزانه ام در محل کار رسیدگی کردم باقی کتاب را یک نفس تا انتها خواندم.
    باورم نمیشد که اسطوره آشنای #بیژن_و_منیژه اینچنین برایم تازه و نو شده باشد. باورم ‌نمیشد که شما توانسته باشید داستانی آشنا را اینچنین پرتعلیق و پرکشش باز بسازید.
    چه خوب و درست ظرافتهای اسطوره را در جهان داستانتان دوباره ساختید. چه خوب و درست رفت و آمدهای زمانی و مکانی را برای این روایت جدید چیدمان کردید. چه خوب و درست، انتقال از نظم فردوسی به نثر روان و مناسب مخاطب جوان امروزی را انجام داده اید.
    خوش به حال #نوجوانان ما که می توانند روایت عشق را از نگاه و قلم شما بخوانند و حظ ببرند. خوش به حالشان که می بینند که‌ مردان امروز می توانند همچون بیژن راوی عشق باشند. دست مریزاد و خداقوت که مرا به دوران نوجوانی بردید و واداشتید دوباره بخواهم عاشق باشم!

    پی نوشت:
    حتما به همسرم که عاشقی تمام عیار و همیشگی ست این روایت ساده، گرم، دلنشین و نفس گیر شما را توصیه میکنم که بخواند.

    روزی روزگاری

    فرهاد حسن‌زاده

    فرهاد حسن زاده، فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان به دنیا آمد. نویسندگی را در دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان‌های کوتاه شروع کرد. جنگ تحمیلی و زندگی در شرایط دشوار جنگ‌زدگی مدتی او را از نوشتن به شکل جدی بازداشت. هر چند او همواره به فعالیت هنری‌اش را ادامه داد و به هنرهایی مانند عکاسی، نقاشی، خطاطی، فیلنامه‌نویسی و موسیقی می‌پرداخت؛ اما در اواخر دهه‌ی شصت با نوشتن چند داستان‌ و شعر به شکل حرفه‌ای پا به دنیای نویسندگی کتاب برای کودکان و نوجوانان نهاد. اولین کتاب او «ماجرای روباه و زنبور» نام دارد که در سال ۱۳۷۰ به چاپ رسید. حسن‌زاده در سال ۱۳۷۲ به قصد برداشتن گام‌های بلندتر و ارتباط موثرتر در زمینه ادبیات کودک و نوجوان از شیراز به تهران کوچ کرد…

    دنیای کتاب‌ها... دنیای زیبایی‌ها

    کتاب‌ها و کتاب‌ها و کتاب‌ها...

    فرهاد حسن‌زاده برای تمامی گروه‌های سنی کتاب نوشته است. او داستان‌های تصویری برای خردسالان و کودکان، رمان، داستان‌های کوتاه، بازآفرینی متون کهن و زندگی‌نامه‌هایی برای نوجوان‌ها و چند رمان نیز برای بزرگسالان نوشته است.

    ترجمه شده است

    به زبان دیگران

    برخی از کتاب‌های این نویسنده به زبان‌های انگلیسی، چینی، مالایی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه شده و برخی در حال ترجمه به زبان عربی و دیگر زبا‌ن‌هاست. همچنین تعدادی از کتاب‌هایش تبدیل به فیلم یا برنامه‌ی رادیو تلویزیونی شده است. «نمكی و مار عينكي»، «ماشو در مه» و «سنگ‌های آرزو» از كتاب‌هايي هستند كه از آن‌ها اقتباس شده است.

    بعضی از ویژگی‌های آثار :

    • نویسندگی در بیشتر قالب‌های ادبی مانند داستان كوتاه، داستان بلند، رمان، شعر، افسانه، فانتزی، طنز، زندگينامه، فيلم‌نامه.
    • نویسندگی برای تمامی گروه‌های سنی: خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال.
    • خلق آثاری تأثیرگذار، باورپذیر و استفاده از تكنيك‌های ادبی خاص و متفاوت.
    • خلق آثاری كه راوی آن‌ها کودکان و نوجوانان هستند؛ روايت‌هايی مملو از تصویرسازی‌های عینی و گفت‌وگوهای باورپذير.
    • پرداختن به موضوع‌های گوناگون اجتماعی چون جنگ، مهاجرت، کودکان كار و خيابان، بچه‌های بی‌سرپرست يا بدسرپرست و…
    • پرداختن به مسائلی که کمتر در آثار کودک و نوجوان دیده می‌شود، مانند جنگ و صلح، طبقات فرودست، افراد معلول، اختلالات شخصیتی‌ـ‌روانی و…
    • تنوع در انتخاب شخصیت‌های محوری و كنشگر (فعال). مشخصاً دخترانی که علیه برخی باورهای غلط ایستادگی می‌کنند.
    • بهره‌گیری از طنز در کلام و روایت‌های زنده و انتقادی از زندگی مردم كوچه و بازار.
    • زبان ساده و بهره‌گیری اصولی از ویژگی‌های زبان بومی و اصطلاح‌های عاميانه و ضرب‌المثل‌ها.

    او حرف‌های غیرکتابی‌اش را این‌جا می‌نویسد.

    به دیدارش بیایید و صدایش را بشنوید