آهنگی برای چهارشنبه‌ها برای دومین بار نواخته شد

آهنگی برای چهارشنبه ها

آهنگی برای چهارشنبه‌ها برای دومین بار نواخته شد

آهنگی برای چهارشنبه‌ها برای دومین بار نواخته شد 369 531 فرهاد حسن‌زاده

به نوشته‌ها که نگاه می‌کنم کلمه‌ها مثل مورچه‌های سیاه و سرگردون هستند. نمی‌دونم نوشته‌ها تکون می‌خورن؟ یا من این‌جوری خیال می‌کنم؟ من این‌جوری خیال می‌کنم؟ یا چشمام داره واسه خودش هرچی دلش خواست می‌بینه؟ شاید به‌خاطر خستگی و بی‌خوابی باشه. خواب! چرا هیچ خبری از خواب نیست. پس چی شد تاثیر قرص‌های آرام بخش و خواب‌آور؟ چند دقیقه پبش صدای خروس شنیدم. صدای قوقولی قوقویی که معلوم نبود از کجاست. فقط هم یه‌بار. نمی‌دونم حالا واقعاً شنیدم یا تصور کردم. آخه این طرفا ما که خروس نداشتیم. اونم تو یه شب برفی. شب! کدوم شب؟ داره کم‌کم صبح می‌شه و باید بساطم رو جمع کنم. ریخت و پاش‌هام رو جمع کنم و جا بدم تو کشوها. باید تلفن بزنم به مجید و بپرسم کی می‌یاد. خودش که تلفن نمی‌زنه. مجید کلاً آدم خاصیه. اهل تلفن زدن و ارتباط تلفنی نیست. خودش که می‌گه من فوبیای تلفن دارم. گفتم: «آره تو زندگی قبلی‌ات یه روز اومدی تلفن بزنی، دوشاخه‌ی تلفن تو پریز برق بوده و تو رو برق گرفته و روحت سوخته.»

متن بالا بخشی از کتاب آهنگی برای چهارشنبه‌هاست.

رمانی که سال نود و هشت در انتشارات پیدایش منتشر شد و حالا خبر آمده که به چاپ دوم رسیده است. خب، خبر خوشحال کننده‌ای است. وضعیت نشر و کتاب‌نخوانی جامعه و کرونا و چندین و چند بهانه‌ی نچسب حکایت از بدحالی جامعه دارد.

*

آهنگی برای چهارشنبه‌ها حکایت سینما و آدم‌هاست. حکایت جنوب و انسان‌هایی سوخته از آتش جنگ. حکایت دیدن و ندیدن.

    روزی روزگاری

    فرهاد حسن‌زاده

    فرهاد حسن زاده، فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان به دنیا آمد. نویسندگی را در دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان‌های کوتاه شروع کرد. جنگ تحمیلی و زندگی در شرایط دشوار جنگ‌زدگی مدتی او را از نوشتن به شکل جدی بازداشت. هر چند او همواره به فعالیت هنری‌اش را ادامه داد و به هنرهایی مانند عکاسی، نقاشی، خطاطی، فیلنامه‌نویسی و موسیقی می‌پرداخت؛ اما در اواخر دهه‌ی شصت با نوشتن چند داستان‌ و شعر به شکل حرفه‌ای پا به دنیای نویسندگی کتاب برای کودکان و نوجوانان نهاد. اولین کتاب او «ماجرای روباه و زنبور» نام دارد که در سال ۱۳۷۰ به چاپ رسید. حسن‌زاده در سال ۱۳۷۲ به قصد برداشتن گام‌های بلندتر و ارتباط موثرتر در زمینه ادبیات کودک و نوجوان از شیراز به تهران کوچ کرد…

    دنیای کتاب‌ها... دنیای زیبایی‌ها

    کتاب‌ها و کتاب‌ها و کتاب‌ها...

    فرهاد حسن‌زاده برای تمامی گروه‌های سنی کتاب نوشته است. او داستان‌های تصویری برای خردسالان و کودکان، رمان، داستان‌های کوتاه، بازآفرینی متون کهن و زندگی‌نامه‌هایی برای نوجوان‌ها و چند رمان نیز برای بزرگسالان نوشته است.

    ترجمه شده است

    به زبان دیگران

    برخی از کتاب‌های این نویسنده به زبان‌های انگلیسی، چینی، مالایی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه شده و برخی در حال ترجمه به زبان عربی و دیگر زبا‌ن‌هاست. همچنین تعدادی از کتاب‌هایش تبدیل به فیلم یا برنامه‌ی رادیو تلویزیونی شده است. «نمكی و مار عينكي»، «ماشو در مه» و «سنگ‌های آرزو» از كتاب‌هايي هستند كه از آن‌ها اقتباس شده است.

    بعضی از ویژگی‌های آثار :

    • نویسندگی در بیشتر قالب‌های ادبی مانند داستان كوتاه، داستان بلند، رمان، شعر، افسانه، فانتزی، طنز، زندگينامه، فيلم‌نامه.
    • نویسندگی برای تمامی گروه‌های سنی: خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال.
    • خلق آثاری تأثیرگذار، باورپذیر و استفاده از تكنيك‌های ادبی خاص و متفاوت.
    • خلق آثاری كه راوی آن‌ها کودکان و نوجوانان هستند؛ روايت‌هايی مملو از تصویرسازی‌های عینی و گفت‌وگوهای باورپذير.
    • پرداختن به موضوع‌های گوناگون اجتماعی چون جنگ، مهاجرت، کودکان كار و خيابان، بچه‌های بی‌سرپرست يا بدسرپرست و…
    • پرداختن به مسائلی که کمتر در آثار کودک و نوجوان دیده می‌شود، مانند جنگ و صلح، طبقات فرودست، افراد معلول، اختلالات شخصیتی‌ـ‌روانی و…
    • تنوع در انتخاب شخصیت‌های محوری و كنشگر (فعال). مشخصاً دخترانی که علیه برخی باورهای غلط ایستادگی می‌کنند.
    • بهره‌گیری از طنز در کلام و روایت‌های زنده و انتقادی از زندگی مردم كوچه و بازار.
    • زبان ساده و بهره‌گیری اصولی از ویژگی‌های زبان بومی و اصطلاح‌های عاميانه و ضرب‌المثل‌ها.

    او حرف‌های غیرکتابی‌اش را این‌جا می‌نویسد.

    به دیدارش بیایید و صدایش را بشنوید